Rólunk

River FM: keresztény rádió mindenkinek!


A rádiót a keresztény életfelfogás és a jó hír terjesztése céljából hoztuk létre. Műsoraink segítenek tájékozódni bibliai alapokon a mindennapok kérdéseiben és az életünkben megjelenő problémák megoldásában. Mindezt a háttérrádiózás könnyedségével, a keresztény könnyűzene hazai és külföldi képviselőivel valósítjuk meg. Felekezet közöttiségünkkel teret kívánunk adni több, Isten királyságában gondolkodó közösség bemutatkozására.


A rádió alapigéi:

Ézsaiás 55:10-11
Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghez viszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.

Mikeás 2:13
Előttük megy fel az úttörő; kitörnek és átmennek a kapun és kivonulnak, és előttük megy a királyuk, és élükön az Úr.


Ismerj meg minket

A River FM Magyarország első felekezetközi rádiója, amely hithű keresztényektől nem csak keresztényeknek szól. Hallgatóink között kívánunk tudni mindenkit, aki a keresztény értékrenddel azonosul, aki útmutatásra vágyik és igényes szórakozást keres. Mindezt úgy, hogy a kereskedelmi médiumok között is kitűnjön kifinomultságával, zenei tisztaságával. Mivel fő célcsoportunk a fiatalok 18 – 35 év körüli korosztálya, ezért a számukra kedvelt modern zenei dalokat sugározzuk, a hazai és külföldi előadók legnépszerűbb slágereit játsszuk, azokat a fősodorhoz tartozó keresztény zenéket, melyek a Pop, a Rock és a Dance műfajokat részesíti előnyben, de emellett szerepet kapnak a rétegzenei műfajok is. Napközben és éjjel a modernzene érvényesül, míg este és reggel a konkrét keresztény tartalmakkal foglalkozó műsorok és dalok szólnak. A rádió célja, hogy minél szélesebb körben érje el, ne csak a keresztényeket, hanem mindenkit, aki valódi értéket keres. Ezért feladatunknak, sőt missziónknak tekintjük, hogy a kellemes háttérrádiózás örömét, lehetőségét biztosítsuk, hogy a tiszta, tartalmában Isten igéit hirdető dalokkal, fiatalos és modern, tehát vonzó formában képviseljük a keresztény értékrendet.

Céljaink eléréséhez minden olyan felületet igénybe veszünk (rendezvények, közösségi média, televízió, nyomtatott orgánumok), amelyek alkalmasak Isten igéjének hirdetésére. A River FM online rádiót üzemeltető Bérea Média Kft. hosszabb távú tervei között egy médiacentrum létrehozása szerepel, amelynek egyik pillére ez az online felület.

Ahogy a zene árad, úgy terjed a hit is, így a fiatalos, modern dallamok azt a réteget is meg tudják szólítani, amely az elértéktelenedő fogyasztói társadalomban nőtt fel, illetve a folyamatosan élményeket hajszoló, kulturálisan gyökértelen közegben keresi az utat, egy élhetőbb életet. Ez egy olyan széles közönség, amely célcsoportként nehezen definiálható, mert mind demográfiailag, mind fogyasztói szokásaikat, választási attitűdjeiket tekintve eltérőek. Ellenben a Hit, az Isten és az Úr tanításai iránt nyitottak, mert egy stabil pontot keresnek ebben a folyton változó világban. Ezt tudja és akarja közvetíteni a River FM.

Süveges Imre, az Omega Hálózat pásztorának mindennapi tanításai, és Chris Pásztor üzenetei mellett a keresztény gondolkodás terjesztésének, a hídépítésnek a leghatékonyabb módját abban látjuk, ha olyan magával ragadó, színvonalas és tartalmas zenéket sugárzunk, amelyekkel bárki átélheti a dicsőítést, valamint olyan műsorszámokat készítünk, amelyekben – bármilyen témáról legyen is szó – Bérea módon, azaz Istenen keresztül nyilatkozunk meg. Így biztosítjuk a folyamatos dicsőítés élményét és a legtisztább látásmód képességének elsajátítását, amely őszinte választ tud adni bármilyen kérdésre.

MANNA GOSPEL

Szabadságra hangol!

Current track

Title

Artist

Background