RiverFM
MEDERBEN TART
MEDERBEN TART
Legyél Fény! Zenei pályázaton részvevő előadók bemutatkozó oldala

Durkó Heléna és Zenekara 

Heléna első kislemeze 2011-ben jelent meg 'Lélegzet' címmel, mely első dalai publikációjára adott lehetőséget, 2016-ban pedig kiadta 'Láthatatlan" c. nagylemezét. Az album csokorba foglalta azon dalokat, melyek számára egy érzelmileg nehéz időszakban születtek. A dalok alapvető célja bemutatni az ember belső vívódását, és mindenki számára jól érthető módon megfogalmazni Isten válaszát e problémákra. A lemez megjelenése óta Heléna zenekart alapított és saját dalai mellett feldolgozásokat is készít és ad elő. Célja bemuatni Krisztus szeretetét, nem csak a dalokon keresztül.

Voo - Voice Of One  Zenekar

A Voice Of One zenekar a BPA Ifi dicsőítőcsapatának új zenei projektje. Látásunk a dicsőítés minél szélesebb körben való elterjesztése, kimondottan a fiatal generációra fókuszálva. A fiatalok mai zenei nyelvén szeretnénk közvetíteni az Úr szeretét, Szent Szellemének sorsfordító erejét.
2017 őszén megjelenő “VOO - It all began with an end” bemutatkozó EP “Új ember” c. számát szeretnénk a rádió hallgatók elé tárni.
Szerzők: Matécsa Hanna (szöveg), Kiss Gábor (zene)
A dalban közreműködnek:
Durkó Heléna (ének)
Polereczki Hanna (ének)
Nagy Edit (ének)
Dicséretvezető és zenei producer:
Kiss Gábor

Unless Zenekar 

Unless lett a nevünk, mert az álmaink feledésbe merülhetnek, vagy minden felborulhat, hacsak nem Isten azt mondja, hogy kezdjük újra, ne adjuk fel. A nevünk a mi történetünket rejti. Hiszünk az ébredésben. Itt az idő, hogy felébredjünk, és mindannyian azt tegyük, amire Isten megteremtett minket. 2013-ban alakultunk. Keresztény elektropop, dancepop, edm zenekar vagyunk. 2013 végén jelent meg az EP-nk, elsődleges terveinkben szerepel, hogy minél több saját dalunk szülessen, amelyek átadják létezésünk üzenetét. Célunk, hogy minél több koncerten megmozgathassuk a fiatalokat és összekapcsolódhasson a szívünk velük és Istennel.

Andelic Jonathan - Jota 

Andelic Jonathan vagyok, röviden: Jota. Békéscsabán már 14 éves koromban bekerültem a gyülekezeti zenekarba zongoristaként és kicsivel később már énekeltem is. 18 éves korom óta vagyok zenei és dicsőítésvezető. 15-16 éves korom óta írok dalokat, melyek közül a legismertebbek a „Jézus, leborulok”, „Feltámadt!”, „Nem Adom Fel!”, „Vágyom Rád!”. Talán nem szerénytelenség, ha azt gondolom, hogy sok tapasztalatom van már a dicsőítésvezetés területén, mind emberileg, mind lelkileg, mégis bennem is sok még a kérdés. Egyben viszont teljes mértékben biztos vagyok, hogy bármit teszünk, Isten elsődleges szűrője a szív, és minden egyéb e mögött húzódik.  Magam felé az az elvárásom, hogy olyan dalokat írjak vagy adjak elő, amibe az emberek bele tudnak kapaszkodni, amit meg tudnak ragadni vagy épp fordítva. Azt hiszem, hogy erre az egyik legalkalmasabb „műfaj” a dicsőítő zene, éppen ezért, már tini korom óta, egyik fő elhívásomnak érzem, hogy a dicsőítésen keresztül az emberek találkozzanak Jézussal és beleszeressenek, helyreálljanak, meggyógyuljanak, megszabaduljanak, új erőt, reményt, hitet kapjanak!

Helyes Beat Zenekar 

A Helyes_Beat zenekar célja, hogy Magyarországon is megteremtse a modern, magyar nyelvű mainstream gospel fogalmát. Zenéjükben a szokottnál nagyobb teret adva a hangszereknek a legújabb hangzásokat alkalmazzák, eközben pedig nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre és a zenei igényességre. A csapat tagjai: Ferencz Péter - ének, vokál, hegedű | Siklósi Viktória - ének, vokál | Mészáros Gyöngyvirág - ének, vokál | Tóth Marcell - billentyűk | Tóth Dávid - gitár | Horváth János - billentyűk, szintetizátorok | Siklósi Bence - dob A zenekar frontembere és producere Ferencz Péter (Peet), hegedűs, énekes, a – Jazz-Pop-Funk zenét játszó – nemzetközileg is elismert Peet Project zenekar alapítója és vezetője, 2009-ben a Jazzy Rádió országos dalversenyének győztese. Peet többéves produceri, hangmérnöki, előadói és szervezői tapasztalatát felhasználva teremetette meg a Godlymusic Productions-t azzal a céllal, hogy elősegítse az itthoni, igényes, keresztény könnyűzenei produkciók megvalósulását a stúdiómunkálatoktól a lemezkiadáson és videóklip-készítésen át egészen az előadásig. Vállalkozásának első gyümölcse a Helyes_Beat zenekar debütáló albuma. 

Szabó Balázs 

A hazai, kortárs gospel zenei élet egyik legjelesebb és legkedveltebb képviselője Szabó Balázs, aki 2010-ben kezdett önálló produkcióba. Azóta 4 albumot adott ki – az 5. nagylemez a tervek szerint 2017 őszén, jelenhet meg.  

2010 – Legnagyobb Ajándék;
2011 – Egyetlen Út;
2013 – Váltság Válság;
2015 – Közel [CD+DVD])

Több dalához készült videoklip is. Az első klip a „Váltság Válság” volt, amit a „Van Élet”, majd a „Fel nem adom”, a „Ragyogás” és a „Szebbé tesszük a világot” követnek a sorban, nemrégen a „Megnyugszom”, majd az "Epilógus" című dal is a klipek sorába lépett. 

Szabó Balázs fő célja, hogy az Evangéliumban rejlő Örömhírt minél szélesebb körben megoszthassa a hallgatósággal, és hogy zenéjével mindenki számára érthető, egyszerű, fiatalos, modern nyelven a Krisztusba vetett hitét megossza. Teszi mindezt számos saját szerzeménnyel és a gospel körökben is jól ismert dalokkal kombinálva könnyed, fiatalos, lendületes előadásával, korszerű, modern, elektronikus és élő zenét ötvöző stílusban.

Hogy minél szélesebb körben célt érhessen, az elmúlt években rendhagyó osztályfőnöki- és énekórákat is tart általános- és középiskolákban, így éves szinten további több ezres közönséget elérve az Evangélium üzenetével.

                

 Crux Együttes

A CRUX egy felvidéki magyar keresztény zenekar. Célunk, hogy a dalaink és a zenénk által megérintsük az emberek szívét, közelebb hozzuk az emebrekhez a keresztény lelkiséget. Szeretnénk megmutatni a világnak az élő és irgalmas Istent, akivel bármikor kapcsolatba léphetünk, akinek fontosak vagyunk, aki előtt feltárhatjuk lelkünk legmélyebb érzéseit.

Zenekarunk 2007-es megalakulása után főleg átvett dalokat, feldolgozásokat játszottunk. Az első lemezünket 2009-ben adtuk ki, Üzenet címmel, amelyen a feldolgozások mellett két saját dalunk is hallható. Idővel egyre több saját dalunk született, így a 2010-ben kiadott Te jössz! című albumunra már kizárólag a saját szerzeményeink kerültek. 2012-ben jelent meg a harmadik stúdiólemezünk, Sötét helyett fény címmel. Ezen az albumon szerepel az Emmánuel című dalunk, amely 2015-ben elnyerte az Ez az a Dal! díjat. Ugyanebben az évben jelent meg a legújabb lemezünk, az Együtt a csendben.

Bár az évek során többször változott a zenekar felállása, nagyon fontos számunkra, hogy mi magunk is egy keresztény közösséget alkossunk. Hiszünk benne, hogy mindannyian hatékony eszközei lehetünk Istennek, és ezáltal építhetjük Isten országát az emberek szívében.

Hanna Projekt 

Zenekarunk első kislemezem megjelenése kapcsán jött létre 2014 tavaszán "A szél" címmel, melyen 5 saját írású dalom szerepelt. Azóta a Hanna Projekt rendületlenül dicsőít. Megfordultunk már sok helyen: kisebb faluk evangélizációs alkalmain, ifjúsági rendezvényeken, dicsőítő alkalmakon, általános iskolai, gimnáziumi rendezvényeken, istentiszteletek vendég zenekaraként, országos jelentőségű dicsőítéseken, külföldi dicsőítő alkalmakon. Zenekarunk igazi kis családi közösség, sok időt fordítunk a csapatépítésre és a lelki felkészülésre a zenekari próbákon, dalkidolgozásokon kívül. Célunk, hogy a minőségi, magyar dicsőítő dalokon keresztül a keresztények és még Istent nem ismerő emberek szíve megváltozzon, átformálódjon Isten érintése által. Célunk továbbá, hogy a Szent Szellem mindent elsöprő ereje mindenkit magával ragadjon a dicsőítések alatt. Ezzel az el nem múló szenvedéllyel szolgálunk mindenhol. 
A zenekar tagjai: 
Polereczki Norbert - dob, Rácz Tamás - basszusgitár, Kuli Dániel - gitár, Seprenyi Adél - ének, Szabadi Ádám - ének, Polereczki Hanna - zongora, ének, dalírás, dicsőítésvezetés. 

WANA - We are not alone Zenekar 

WANA-We are not alone

Csapatunk 2016. év elején alakult melynek célja: hogy eljusson minnél több fiatalhoz, hogy nem vagyunk egyedül. Szeretnénk megosztani, mi hogyan tapasztaltuk meg Isten mindent körülölelő szeretetét. 

Fontosnak tartjuk, hogy a Bibliában azt olvashatjuk, hogy énekeljetek új énekeket, így énekeink saját szerzemények (hisszük, hogy Isten által ihletett). Dicsőítő csapatunk nem csupán zenekaritagokból áll, szervesen együtt szolgálunk a közbenjáró imacsoporttal. Szolgálatunkat az alábbiigeversek alapján végezzük: 

Reménység zenekar 

A Reménység zenekar 2004-ben alakult Udvarfalván (Maros megye, Erdély), abból a belső indíttatásból, hogy Istent magasztaló énekeket énekeljen, és ezáltal eljuttassa az örömhírt az embereknek. Fel szeretnénk hívni az emberek figyelmét arra, hogy az Úr Jézus ma is él, szeret bennünket, magához akar vonni és örök életet akar ajandékozni, de a végső döntés csak rajtunk áll. Az Úr kegyelméből nagyon sok helyen szolgálhattunk, és bizonyságot tehettünk Jézusról úgy Romaniában mint Magyarországon és Hollandiában is. Eddig 3 albumot készítettünk Isten segítségével: Kezdet, Hűség, Engem szeret Jézusom, a 4-ik album most készül a studióban. A dalaink nagyrésze dicsőítő dal, mivel egyenes módon megszólítjuk az Urat, az Ő nagyságáról, szeretetéről, szépségéről, hatalmáról énekelünk. Ez a csodálatos zenei szolgálat, amit az Úr ránk bízott egy hivatás is egyben, hogy minél több emberrel megismertessük Őt, és az Úrban való reménysugarat tovább adjuk. Úgy hisszük, hogy munkánk és célunk nem hiábavaló, mert aki egyszer is meghallja az Úrról szóló énekeket, abban felébredhet az Isten utáni vágyakozás. Érezzük, hogy ezt a feladatot Istentől kaptuk, és reménykedve tekintünk a jövőbeli feladatok elé. „Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.” Fillippi 1,6  


PZM - Pünkösdi Zene Misszió Zenekar

A Zenei Misszió a Magyar Pünkösdi Egyház 2014. novemberében megalakult misszióága. A dicsőítő csapat olyan fiatalokból áll, akiknek életében Isten imádása és a zene nagyon fontos helyet tölt be. A hétköznapokban más és más munkát végeznek, különböző habitussal rendelkeznek, azonban az Úr iránti szeretet és ennek a zenén keresztüli kifejezése összeköti őket.
Célunk, hogy minél több fiatal tapasztalja meg Isten és a zene életet átformáló erejét.
Fontosnak tartjuk, hogy az Istentől kapott talentumunkkal ­- legyen az külföldi dalok fordítása, vagy éppen saját dalok írása - szolgáljunk az emberek felé, ezzel dicsőítve Isten nevét.
A csapat megalakulása óta elkészült az első CD-nk is, amelyen 6 saját dalunk hallható. Bízunk benne, hogy ezek a dalok segítenek a hétköznapok nehézségein keresztül jutni és nem utolsó sorban közelebb hozzuk Isten jelenlétét az emberekhez.
​Jelenleg egy saját albummal rendelkezünk, amit 2016. év végén Te vagy az élet címmel adtunk ki. 

Megosztás a Facebook-on