Andelic Jonathan - Jota

Andelic Jonathan vagyok, röviden: Jota. Békéscsabán már 14 éves koromban bekerültem a gyülekezeti zenekarba zongoristaként és kicsivel később már énekeltem is. 18 éves korom óta vagyok zenei és dicsőítésvezető. 15-16 éves korom óta írok dalokat, melyek közül a legismertebbek a „Jézus, leborulok”, „Feltámadt!”, „Nem Adom Fel!”, „Vágyom Rád!”. Talán nem szerénytelenség, ha azt gondolom, hogy sok tapasztalatom van már a dicsőítésvezetés területén, mind emberileg, mind lelkileg, mégis bennem is sok még a kérdés. Egyben viszont teljes mértékben biztos vagyok, hogy bármit teszünk, Isten elsődleges szűrője a szív, és minden egyéb e mögött húzódik.  Magam felé az az elvárásom, hogy olyan dalokat írjak vagy adjak elő, amibe az emberek bele tudnak kapaszkodni, amit meg tudnak ragadni vagy épp fordítva. Azt hiszem, hogy erre az egyik legalkalmasabb „műfaj” a dicsőítő zene, éppen ezért, már tini korom óta, egyik fő elhívásomnak érzem, hogy a dicsőítésen keresztül az emberek találkozzanak Jézussal és beleszeressenek, helyreálljanak, meggyógyuljanak, megszabaduljanak, új erőt, reményt, hitet kapjanak!

Durkó Heléna

Heléna első kislemeze 2011-ben jelent meg “Lélegzet” címmel, mely első dalai publikációjára adott lehetőséget, 2016-ban pedig kiadta “Láthatatlan” című nagylemezét. Az album csokorba foglalta azon dalokat, melyek számára egy érzelmileg nehéz időszakban születtek. A dalok alapvető célja bemutatni az ember belső vívódásait, és mindenki számára jól érthető módon megfogalmazni Isten válaszát e problémákra. A lemez megjelenése óta Heléna zenekart alapított és saját dalai mellett feldolgozásokat is készít és ad elő. Célja bemutatni Krisztus szeretetét, nem csak a dalokon keresztül.

Hanna Projekt

Zenekarunk első kislemezem megjelenése kapcsán jött létre 2014 tavaszán “A szél” címmel, melyen 5 saját írású dalom szerepelt. Azóta a Hanna Projekt rendületlenül dicsőít. Megfordultunk már sok helyen: kisebb faluk evangelizációs alkalmain, ifjúsági rendezvényeken, dicsőítő alkalmakon, általános iskolai, gimnáziumi rendezvényeken, istentiszteletek vendég zenekaraként, országos jelentőségű dicsőítéseken, külföldi dicsőítő alkalmakon. Zenekarunk igazi kis családi közösség, sok időt fordítunk a csapatépítésre és a lelki felkészülésre a zenekari próbákon, dalkidolgozásokon kívül. Célunk, hogy a minőségi, magyar dicsőítő dalokon keresztül a keresztények és még Istent nem ismerő emberek szíve megváltozzon, átformálódjon Isten érintése által. Célunk továbbá, hogy a Szent Szellem mindent elsöprő ereje mindenkit magával ragadjon a dicsőítések alatt. Ezzel az el nem múló szenvedéllyel szolgálunk mindenhol.

A zenekar tagjai: 
Polereczki Norbert – dob, Rácz Tamás – basszusgitár, Kuli Dániel – gitár, Seprenyi Adél – ének, Szabadi Ádám – ének, Polereczki Hanna – zongora, ének, dalírás, dicsőítésvezetés.

Unless

Unless lett a nevünk, mert az álmaink feledésbe merülhetnek, vagy minden felborulhat, hacsak nem Isten azt mondja, hogy kezdjük újra, ne adjuk fel. A nevünk a mi történetünket rejti. Hiszünk az ébredésben. Itt az idő, hogy felébredjünk, és mindannyian azt tegyük, amire Isten megteremtett minket. 2013-ban alakultunk. Keresztény elektropop, dancepop, edm zenekar vagyunk. 2013 végén jelent meg az EP-nk, elsődleges terveinkben szerepel, hogy minél több saját dalunk szülessen, amelyek átadják létezésünk üzenetét. Célunk, hogy minél több koncerten megmozgathassuk a fiatalokat és összekapcsolódhasson a szívünk velük és Istennel.

PZM - Pünkösdi Zene Misszió

A Zenei Misszió a Magyar Pünkösdi Egyház 2014 novemberében megalakult misszióága. A dicsőítő csapat olyan fiatalokból áll, akiknek életében Isten imádása és a zene nagyon fontos helyet tölt be. A hétköznapokban más és más munkát végeznek, különböző habitussal rendelkeznek, azonban az Úr iránti szeretet és ennek a zenén keresztüli kifejezése összeköti őket.

Célunk, hogy minél több fiatal tapasztalja meg Isten és a zene életet átformáló erejét. Fontosnak tartjuk, hogy az Istentől kapott talentumunkkal ­- legyen az külföldi dalok fordítása, vagy éppen saját dalok írása – szolgáljunk az emberek felé, ezzel dicsőítve Isten nevét.

A csapat megalakulása óta elkészült az első CD-nk is, amelyen 6 saját dalunk hallható. Bízunk benne, hogy ezek a dalok segítenek a hétköznapok nehézségein keresztül jutni és nem utolsó sorban közelebb hozzuk Isten jelenlétét az emberekhez. Jelenleg egy saját albummal rendelkezünk, amit 2016. év végén “Te vagy az élet” címmel adtunk ki.

Helyes Beat

A Helyes_Beat zenekar célja, hogy Magyarországon is megteremtse a modern, magyar nyelvű mainstream gospel fogalmát. Zenéjükben a szokottnál nagyobb teret adva a hangszereknek a legújabb hangzásokat alkalmazzák, eközben pedig nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre és a zenei igényességre. A csapat tagjai: Ferencz Péter – ének, vokál, hegedű | Siklósi Viktória – ének, vokál | Mészáros Gyöngyvirág – ének, vokál | Tóth Marcell – billentyűk | Tóth Dávid – gitár | Horváth János – billentyűk, szintetizátorok | Siklósi Bence – dob. A zenekar frontembere és producere Ferencz Péter (Peet), hegedűs, énekes, a – Jazz-Pop-Funk zenét játszó – nemzetközileg is elismert Peet Project zenekar alapítója és vezetője, 2009-ben a Jazzy Rádió országos dalversenyének győztese. Peet többéves produceri, hangmérnöki, előadói és szervezői tapasztalatát felhasználva teremtette meg a Godlymusic Productions-t azzal a céllal, hogy elősegítse az itthoni, igényes, keresztény könnyűzenei produkciók megvalósulását a stúdiómunkálatoktól a lemezkiadáson és videóklip-készítésen át egészen az előadásig. Vállalkozásának első gyümölcse a Helyes_Beat zenekar debütáló albuma.

CRUX

A CRUX egy felvidéki magyar keresztény zenekar. Célunk, hogy a dalaink és a zenénk által megérintsük az emberek szívét, közelebb hozzuk az emberekhez a keresztény lelkiséget. Szeretnénk megmutatni a világnak az élő és irgalmas Istent, akivel bármikor kapcsolatba léphetünk, akinek fontosak vagyunk, aki előtt feltárhatjuk lelkünk legmélyebb érzéseit.

Zenekarunk 2007-es megalakulása után főleg átvett dalokat, feldolgozásokat játszottunk. Az első lemezünket 2009-ben adtuk ki, “Üzenet” címmel, amelyen a feldolgozások mellett két saját dalunk is hallható. Idővel egyre több saját dalunk született, így a 2010-ben kiadott “Te jössz!” című albumunkra már kizárólag a saját szerzeményeink kerültek. 2012-ben jelent meg a harmadik stúdiólemezünk, “Sötét helyett fény” címmel. Ezen az albumon szerepel az “Emmánuel” című dalunk, amely 2015-ben elnyerte az Ez az a Dal! díjat. Ugyanebben az évben jelent meg a legújabb lemezünk, az “Együtt a csendben”.

Bár az évek során többször változott a zenekar felállása, nagyon fontos számunkra, hogy mi magunk is egy keresztény közösséget alkossunk. Hiszünk benne, hogy mindannyian hatékony eszközei lehetünk Istennek, és ezáltal építhetjük Isten országát az emberek szívében.